Ми вже звикли до того, що найжирнішу рашистську «дичину» наші захисники досі упольовували лише на морі. Так прилетів жакан у бік флагманській «маскве» і по жмені дробу ще 22 дрібнішим водоплавним. Проте минулого тижня вдалим вийшло полювання і на перелітних «птиць», коли у приціл потрапила така вгодована «дичина» (еге ж, хто з мисливців бачив, скажімо, селезня за третину мільярда вічнозелених?), як літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління Іл-22М. І мисливці з українського ППО не схибили.

Досить приємною «крапкою» завершився і візит до Києва прем’єра Великої Британії Ріші Сунака, адже після перемовин між очільниками наших держав була підписана Угода про співпрацю у сфері безпеки. Ріші Сунак, зокрема, заявив: «Ми посилюємо нашу безпекову співпрацю з Україною у багатьох сферах – від навчання військових до допомоги у розмінуванні. Це сигнал путіну, що ми тут надовго». А Президент Зеленський був ще відвертішим: «Ми домовилися про щорічну підтримку України. Зокрема про фінансову підтримку – 2,5 мільярда фунтів на цей рік. Надання допомоги триватиме протягом наступних років. І ця угода – на 10 років».
А ще міністр оборони Рустем Умєров відзвітував, що внутрішній аудит Міноборони та оновлена Генеральна інспекція відомства за останні чотири місяці виявили порушень, які були вчинені раніше, на понад 10 мільярдів гривень. «Це те, про що можемо говорити публічно. Попереду будуть ще новини», – пообіцяв міністр і… не змусив обивателів довго чекати. Так, ДБР повідомило, що компанії підприємця Ігоря Гринкевича (а займаються вони будівництвом) виграли (о, диво!) 23 тендери на постачання Міноборони одягу на суму в  понад 1,5 мільярда гривень. Багато контрактів не виконані, а деякі виконані не в повному обсязі або за завищеними цінами. За попередніми оцінками, сума збитків становить 1,2 мільярда гривень. Вангуємо, коли винні опиняться за гратами… Чи така доля чекає тільки тих, хто «дріб’язок по кишенях тирить»?
Постноворічний подаруночок виявили під своїми ялинками і боржники, які забули про сплату за комунальні послуги. Так, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський повідомив про скасування урядом мораторію на припинення надання житлово-комунальних послуг населенню через несплату. Розпочнуть із тих, хто має найбільшу і найтривалішу заборгованість та найдовше не платить. Порядок дій дуже простий – боржникові  надходить попередження про можливе відключення, і  якщо за десять днів борг не буде погашений, то настає… водо-, тепло-, газо- і блекаут… Словом, жити їм стане в рази веселіше…