Кабінет міністрів України на засіданні 16 лютого підтримав проєкт указу президента про призначення Сергія Тюріна головою Хмельницької обласної державної адміністрації. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі постійний представник Кабінету міністрів України у ВРУ Тарас Мельничук: "Погоджено призначення Тюріна Сергія Григоровича головою Хмельницької обласної державної адміністрації".

Сергій Тюрін був першим заступником ексголови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія з грудня 2020 року. Після звільнення Гамалія у березні 2023 року виконував обов'язки очільника Хмельницької ОВА. 

Що відомо про Сергія Тюріна

За інформацією аналітичної системи YouControl, Сергій Тюрін є одним із засновників київської ТОВ «Юридична фірма С.Т. ПАРТНЕРС», яка була заснована у 2018 році. Її основний вид діяльності - консультування з питань комерційної діяльності й керування. Також Сергій Тюрін з 2018 року є засновником і керівником київського адвокатського об’єднання «С.Т. Партнерс», основний вид діяльності – діяльність у сфері права.

За інформацією з офіційного сайту громадської організації «Земляцтво «Хмельниччина», яка була створена 22 роки тому у Києві та складається з відомих вихідців з Хмельниччини, Сергій Григорович Тюрін є головою осередку Хмельницького району.

За інформацією, яку кореспонденти Суспільного знайшли у джерелах, розміщених у вільному доступі, Сергій Тюрін є успішним київським адвокатом, який спеціалізується у сферах судової практики, вирішення корпоративних спорів, захисту керівників та власників бізнесу від кримінальних переслідувань.

Також Сергій Тюрін є керуючим партнером компанії «INSTATE GROUP» - засновниці сучасної освітньої платформи для отримання юридичних знань.

Освіта

У 2012 році взяв участь в Програмі з обміну досвідом «Відкритий Світ» Центру «Відкритий Світ» при Бібліотеці Конгресу США
Українська школа політичних студій, в рамках якої брав участь в програмі Літнього Університету Демократії (Страсбург), 2011

Визнання

У 2015 році став одним з п’яти фіналістів «Юридичної премії 2015 року» в номінації «Кращий судовий юрист»
В рамках дослідження «Юридичної газети» в 2015 році Сергій Тюрін згідно з рейтингом був названий одним з кращих юристів у сфері корпоративного права. Неодноразово був відзначений виданням “Ukrainian Law Firms”, як один з провідних юристів з корпоративного права
У 2014 році Сергій Тюрін увійшов до числа ста кращих юристів країни згідно з рейтингом «Юридичної газети» «Вибір клієнта. ТОП-100 найкращих юристів України 2014» .
В ювілейному десятому виданні огляду «Українські юридичні фірми 2012» був названий одним з 20 визнаних і успішних юристів України у віці до 36 років

Членство в асоціаціях

У 2009 і в 2011 рр двічі був обраний до складу Правління Асоціації правників України (АПУ).
З 2005 по 2009 роки очолював Комітет з корпоративного права АПУ.
Очолював Відділення АПУ в місті Києві в 2007 і 2008 роках.
У квітні 2020 року Сергія Тюріна було призначено головою комітету з господарського права та процесу Національної асоціації адвокатів України.