Декілька телефонних звернень було від внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у нашій громаді. Вони стосувалися забезпечення житлом і працевлаштування. Зокрема, переселенка з Маріуполя, яка мешкає у Хмельницькому в орендованій квартирі, цікавилася питанням поселення у гуртожиток на Інститутській, 12/1, у якому наразі закінчуються ремонтні роботи приміщень для ВПО за грантові кошти (НЕФКО).

Спілкуючись із заявницею, керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради ЮлІя Сабій роз’яснила, що у своїй роботі стосовно питань обліку та розподілу житлової площі для внутрішньо переміщених осіб і військовослужбовців Хмельницька міська рада керується державними нормативами. Зокрема, це питання регулюється Постановою Кабінету Міністрів України № 495 від 29 квітня 2022 року «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб». На розгляд найближчої сесії Хмельницької міської ради також буде внесений Порядок формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання ВПО на території Хмельницької міської територіальної громади для реалізації грантових договорів. Порядок стосуватиметься двох реконструйованих гуртожитків для ВПО (вул. Інститутська, 12/1 та Кам’янецька, 74) і нового житла для ВПО, яке буде побудоване у мікрорайоні Озерна.
Питанням працевлаштування переймався молодий чоловік, який переїхав до Хмельницького з Чернігова. Чоловік має інвалідність по зору і звернувся з проханням допомогти влаштуватися на роботу в бібліотеку або архів. Юлія Сабій порадила додзвонювачу скласти резюме і надіслати його на ім’я міського голови електронною поштою.
Наступне звернення стосувалося роботи автобусного маршруту №29 у ранкові години. Керуюча справами доручила Управлінню транспорту та зв’язку взяти на контроль виконання перевізником затверджених графіків руху.
Ще один додзвонювач переймався питанням допомоги Силам оборони України. Закликав жителів Хмельницької громади, усіх громадян України, працівників різних установ та організацій, силових структур, бізнесу активніше підтримувати військових, долучатися до донатів і волонтерських зборів, аби захистити рідну країну та наблизити довгоочікувану Перемогу.