Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України оголошує набір у свої підрозділи: “Твої командири чекають на тебе. З нас — бойова підготовка, повне забезпечення та західна техніка. З тебе — залізна мотивація вчитися та бажання захищати Україну. Єдність, братерство та легендарні битви — гарантуємо. Служба в Третій штурмовій стане найкращими роками твого життя.Забезпечуємо повний супровід оформлення у підрозділ, транспорт та житло для рекрутів з регіонів. Переведення – для чинних військовослужбовців ЗСУ, НГУ, ДССТ, ДПСУ”.

Для вступу необхідно заповнити анкету на сайті Третьої штурмової бригади за посиланням: ab3.army

Третя окрема штурмова бригада – добровольчий підрозділ, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення. Бригада сформована на тих самих принципах, на яких стоїть легендарний «Азов» та весь Азовський рух. Базові світоглядні засади азовських підрозділів – україноцентризм, традиціоналізм, ієрархія й відповідальність.  Пройшовши складний відбір, до наших лав потрапляють лише високомотивовані та сильні духом бійці, готові до постійного вдосконалення та важких боїв з ворогом на передовій.

Кістяком добровольчого загону ТрО, створеного 24 лютого 2022 р., з якого починається історія бригади, стали ветерани ОЗСП «Азов» НГУ та представники Азовського руху.
9 березня загін був розширений до ОПСП «Азов» у складі Збройних Сил України, а згодом реформований в окремий підрозділ ССО «Азов» ЗСУ. У січні 2023 р. ССО «Азов» перейшов до складу Сухопутних військ ЗСУ та був розширений до бригади.