Такий шлях здолали волонтери ГО «Захист – об’єднання волонтерів» донецькими дорогами та бездоріжжями.
“Цього разу маршрут був дуже довгий та гарячий, — йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці організації. — Це десятки зустрічей з нашими воїнами, яким ми вдячні за відданість, міць та незламність, і які надихають нас далі працювати на Українську перемогу”. Також відвідали хмельничани й населені пункти Донеччини. Цього разу маршрут проліг в зруйновану ворогом Авдіївку, де їх зустрічали друзі — місцеві волонтери в “Пункті незламності”, який став домівкою для людей, які позбулись і дому, і найнеобхіднішого для виживання.

“Авдіївка знаходиться під нищівним вогнем ворога, більшість будинків та споруд вщент зруйновані. Проте там досі живуть люди, які часто травмуються в результаті атак. Наразі в місті залишаються 1654 мешканці. Їх умовляють евакуюватись, але не всі погоджуються виїхати з-під обстрілів. Щоб трішки допомогти жителям Авдіївки, місцеві волонтери створили “Пункт незламності”», — йдеться у повідомленні «Захисту». — Він розташований у напівпідвальному приміщенні та складається з кількох кімнат. В одній із них люди можуть дивитися телевізор, відпочивати, заряджати свої гаджети. У буфеті співробітники пункту на прохання жителів міста роблять чай, каву, бутерброди. Є видача медикаментів. Ще є кімната з душовими кабінами та пральними машинами. До «Пункту незламності» жителі Авдіївки долають кілька кілометрів на день, хоч ця дорога є досить небезпечною. Ще минулої зими ми налагодили комунікацію з прифронтовими «Пунктами незламності». Тепер на постійній основі відвідуємо їх, допомагаючи тим, хто залишився.
22 вересня ми знову завезли авдіївчанам продукти харчування від благодійної місії «Samaritan’s Purse». Наша підтримка важлива, адже лише через волонтерів жителі Авдіївки мають продукти харчування, ліки, засоби гігієни”
У Хмельницькому важко зрозуміти, як це, коли немає ні ринків, ні магазинів, ні присадибних ділянок, ніде дістати харчі… Тому якщо ви бажаєте допомогти жителям прифронтових територій, можете принести продукти у волонтерський центр «Захисту», і наступної поїздки на схід ваш пакунок відправиться до тих, хто вкрай потребує підтримки».
У ці дні волонтери готуються до чергової поїздки на Донеччину, готують вантажі із замовленнями від наших захисників. І звертаються до всіх небайдужих допомогти у зборах. Потреби залишаються ті самі: маскувальні сітки; спальні мішки; грілки для ніг, рук; засоби гігієни; шкарпетки ,труси, футболки, термобілизна; постільна білизна, подушки(не великі). монтажна піна, цвяхи, лопати, сокири; буржуйки; каримати; баки для води; взуття (дутіки); чай, кава, солодощі, мівіна, мед, вода газована та ін. Із масштабного — дрони та генератори.
Допомогу можна приносити в м. Хмельницькому (вул. Кам’янецька, 76) та в м. Старокостянтинові (вул.Замкова ,23) . Реквізити для фінансової підтримки – на фейсбук-сторінці «Захисту».