У ніч на 30 листопада у в Шепетівському районі Хмельницької області працювали сили ППО по ворожих «Шахедах». Уламки БПЛА впали на території колишнього заводу, без постраждалих. 

Як повідомила обласна військова адміністрація, під час чергової ворожої атаки ударними БпЛА в Шепетівському районі працювали сили ППО. Повідомляється що внаслідок їх збиття, уламки впали на території колишнього заводу. Травмованих немає, пожежа відсутня. Пошкодження встановлюються. «Дякуємо ЗСУ за оборону неба над Хмельниччиною», – додали в ОВА. 

Група експертів МАГАТЕ, яка спостерігає за ситуацією на Хмельницькій атомній електростанції, повідомила, що вчора пізно ввечері неподалік станції вибухало упродовж 20 хвилин. «Цей інцидент показав, що всі атомні електростанції України залишаються під загрозою, поки триває війна», – повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

За даними командування, атака дронів здійснювалася з мису Чауда в окупованому Криму та російського Приморсько-Ахтарська. Ракети запускали з повітряного простору окупованої Херсонщини. «Усього ворог застосував дві КАР Х-59 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Основний напрямок удару – південь та схід країни. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України», – заявляють Повітряні сили.

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Москва, попри докази та свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.