Суспільство має готуватись до повернення ветеранів, тому вже близько місяця діє ветеранській хаб у місті Хмельницькому. Це спільний проєкт Хмельницької міської ради та громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів». Зараз ветеранський простір “Захист.4.5.0” має двох кейс-менеджерів, які надають допомогу ветеранам та їхнім родинам у вирішенні нагальних питань,спрямовують їх до відповідних фахівців для максимально швидкого вирішення проблем.
На базі ветпростору працюють юрист, психологи, реабілітолог, медичний консультант, арттерапевт, які проводять групові інформаційні семінари та індивідуальні консультації для дорослих та дітей.

Послугами Ветеранського простору «Захист.4.5.0» можуть скористатися:
– діючі військові;
– військові на лікуванні/реабілітації;
– ветерани/ветеранки;
– члени родин військовослужбовців;
– члени родин полонених, безвісти зниклих;
– члени родин полеглих Героїв.
«З початку 2024 року на Ветеранському просторі «Захист.4.5.0» пройшло три робочі зустрічі з представниками структурних підрозділів Хмельницької міської ради, громадського сектору міста, військовослужбовцями частин, які дислокуються в обласному центрі. Мета таких зустрічей – налагодити співпрацю аби надання послуг для ветеранів стало більш якісним та доступним. Частина послуг надаватиметься безпосередньо на ветеранському центрі «Захист.4.5.0». Ми працюємо над розширенням списку цих послуг. Частину надаватимуть у спеціалізованих закладах. Наразі ми формуємо базу даних спеціалістів, аби перенаправляти клієнтів на пряму до них», — зазначила ветеранка, керівниця проєкту по роботі ветпростору Катерина Луцик.
Представники ветеранського хабу також повідомили, що планують провести зустріч з підприємцями міста Хмельницького.
Ветеранський простір «Захист.4.5.0» знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Камʼянецька, 76. За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном: 096 563 00 90.