Новий громадський простір реалізовано завдяки Громадській організації «Територія Добра Поділля» за підтримки міської влади та партнерів. Відвідувачі матимуть змогу тут отримати безкоштовну допомогу в питаннях соціального захисту, консультації психологів, взяти участь у різноманітних навчаннях та цікавому дозвіллі. З відвідувачами центру працюватимуть волонтери.

Сьогодні громадський простір презентували містянам. У заході взяла участь керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.
Як зазначають координатори проєкту, тут відвідувачі зможуть почувати себе спокійно та захищено.
«Наша мета – заспокоїти та підтримати під час війни жителів нашого міста та переселенців. Перша частина громадського простору – це соціальна, гуманітарна допомога. Сюди люди зможуть прийти і безкоштовно помитися, попрати та висушити речі, отримати необхідні ліки, засоби гігієни, взуття, одяг, продукти харчування. В перших кімнатах, соціальному просторі, надаватиметься психологічна допомога, духовна, буде свого роду пункт незламності. Люди зможуть прийти сюди з дітками, попити чаю і відчути себе у безпеці. Також разом з дітками можна буде пограти у настільні ігри (теніс, футбол тощо), зарядити телефон. Інша частина приміщення – це простір для молоді. Тут будуть проводитися різноманітні заходи, зокрема семінари. Один з таких, капеланський семінар, вже нещодавно відбувся. Загалом зібралося 85 студентів. Багато проектів ми плануємо реалізовувати для військових та їхніх родин. Впевнений, що Соціально-молодіжний простір стане підтримкою для багатьох людей, які сьогодні страждають від війни. Дякую владі міста за велику підтримку в реалізації наших проектів», - розповів голова Громадської організації «Територія Добра Поділля» у місті Хмельницькому Андрій Андрійчук.
Соціально-молодіжний простір розташований за адресою: вул. М. Мазура, 18/2.
Для вирішення соціальних питань та отримання гуманітарної допомоги можна звертатися у будні, з понеділка до п’ятниці, з 10.00 до 16.00.
Із заходами, які проводитимуться для дітей та молоді у громадському просторі, можна стежити за посиланням.