Українці, які потребують розв’язання питань щодо володіння чи користування землею, можуть безоплатно отримати консультацію юриста від системи безоплатної правничої допомоги. Так, кожна людина може отримати безоплатно консультацію та допомогу в складенні різних документів, крім документів до суду. 

Юристи системи зазначають, що до них звертаються люди з різними питаннями, наприклад:

  •  спорів між сусідами про межі земельних ділянок;
  •  користування земельною ділянкою (оренда, сервітут, емфітевзис, суперфіцій);
  •  оформлення права власності на земельну ділянку (пай);
  •  приватизації земельних ділянок під час воєнного стану;
  •  набуття та відчуження земельної ділянки (паю): договорів купівлі-продажу, міни, дарування, спадкування тощо) та інших.

Деякі люди можуть отримати безоплатно допомогу юриста чи адвоката для звернення до суду (представництво інтересів і складення заяв до суду), це: люди з низьким доходом (працездатні — з доходом до 5368 грн/міс; пенсіонери (за віком, вислугою років) — 4186 грн; з інвалідністю — якщо пенсія чи соцдопомога до 5368 грн); внутрішньо переміщені особи; ветерани війни (учасники бойових дій); члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Це право їм гарантує стаття 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».

 Як звернутися по допомогу

Отримати усну консультацію юриста можна в будні з 8:00 до 18:00 за номером: 0 800 213 103, контактний центр системи БПД, дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Або з Telegram (тільки дзвінки): https://t.me/+380677213103.

Якщо вам зручно отримати відповідь письмово, напишіть юристу у Telegram: https://t.me/LegalAidUkraineBot або на сторінку у Facebook чи Instagram

Чи звертайтеся до найближчого бюро правової допомоги: https://bit.ly/bpd_buro.