Військовослужбовець  із Кам’янця-Подільського Володимир Подорожний у соцмережі розповів про невиплату його підрозділу грошової винагороди за виконання бойових завдань ще з жовтня і просить розголосу для вирішення цього питання.

Боєць пише, що його військовий підрозділ прикомандирований до угрупування морської піхоти та знаходиться на Херсонському напрямку. Він звертається від себе та своїх побратимів з питання щодо бездіяльності посадових осіб Департаменту соціального забезпечення Міністерства оборони України, яка полягає у не включенні угрупування морської піхоти до Переліку бойових (спеціальних) завдань, за виконання яких здійснюється виплата військовослужбовцям додаткової грошової винагороди у розмірі 30 000 грн, що у свою чергу “безпідставно позбавляє його та моїх побратимів права на отримання даних коштів за виконання завдань, передбачених цим Переліком”.

Командуванням військової частини А**** мені було доведено, що причина невиплати даних коштів полягає у відсутності УМП «******» в даному Переліку. Враховуючи, те що військова частина А**** не має жодних повноважень у відпрацюванні даного Переліку, а також у внесенні змін до нього, ми просили адресувати дане звернення посадовим особам Департаменту соціального забезпечення МОУ для отримання об’єктивної відповіді щодо причини не виплати нам додаткової винагороди (30 000 грн) за жовтень та листопад 2023 року.

Ми неодноразово телефонували на гарячі лінії МОУ та неодноразово писали рапорти керівництву, але чіткої відповіді не отримали, постійно нас кудись до когось переадресовують.

Просимо вас допомогти нам у розголосі даного питання, оскільки у нас є побратими в яких дома залишились сім’ї, хворі, рідні та ін., яким вони постійно висилали кошти на ліки та на прожиття.

Дякую! – пише Володимир Подорожний.

В коментарях один з побратимів зазначив, що в ході виконання бойових завдань, за які наразі військові не отримали грошову винагороду, загинуло двоє чоловік з підрозділу.