З утворенням у 2016 році Гуківської ОТГ Петро Йосипович Ільницький обраний головою Гуківської сільської ради, до складу якої ввійшло чотири сільських ради. У жовтні цього року він вдруге обраний головою Гуківської об’єднаної територіальної громади.

Громаду вважають вдалим прикладом того, як можна за короткий час реформувати органи місцевого самоврядування, суттєво збільшити надходження до бюджету та правильно їх розподілити. Місцева влада почала реформування саме з віддалених сіл. За попередні роки відремонтували сільські школи, водогін та деякі ділянки дороги.

Зараз людей найбільше хвилюють якість пасажирських перевезень, земельні питання, надання матеріальної допомоги та інше. На підвідомчій території діє програма соціального захисту населення. Вона передбачає підтримку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, сімей із тяжкохворими дітьми, осіб із інвалідністю.

 За ці роки П. Й. Ільницькому та команді вдалося налагодити чітку співпрацю з аграрними компаніями, завдяки чому громада додатково отримала для розвитку інфраструктури, згідно із соціальними угодами, понад 1,5 мільйона гривень.

Залучені кошти витрачають вдумливо. Для підвозу дітей до опорного закладу придбали три шкільні автобуси. В усіх селах встановлено вуличне освітлення. В селі П’ятничани відновлено водогін, у селах Бурти, Гуків, Жабинці подбали про артезіанські свердловини.

Будують Центр безпеки на загальну суму 14 мільйонів гривень. Тут розміщуватимуться пожежна команда, бригада невідкладної допомоги, представники поліції.

Петро Йосипович упевнений, що лише в тісній співпраці влади, громади та бізнесу можна досягти результату й реалізувати всі справи та задуми, яких ще досить багато.