Красилівську міську об’єднану територіальну громаду було створено наприкінці 2017 року, за цей короткий період жителі змогли на власні очі переконатись в успішності реформи децентралізації.

У населених пунктах громади почали активно будувати та ремонтувати дороги. Звичною справою стало будівництво нових тротуарів, прокладання водогонів, проведення мереж вуличного освітлення, ремонт прибудинкових територій та покрівель багатоквартирних будинків, встановлення дитячих та спортивних майданчиків, оновлення автопарку комунальної техніки тощо.

– Наша команда за неповних три роки реалізовувала успішні проекти за кошти державних фондів та міжнародних донорів, – розповідає голова Красилівської об’єднаної територіальної громади Ніла Островська. – Зокрема, завдяки перемозі у спільному проекті Асоціації міст України та Німецького товариства міжнародного співробітництва «Сприяння стратегічному розвитку територіальних громад малих міст», громада у 2019 році отримала Стратегію розвитку на період до 2027 року. Окремої уваги заслуговує участь у четвертій фазі Програми U-Lead із Європою зі створення Центру надання адміністративних послуг. Громада за власні ресурси відремонтувала приміщення, і у грудні поточного року отримає меблі, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення на суму понад 3,5 мільйона гривень.

У поточному році також реалізовано спільний проект із Посольством Японії в Україні в рамках Програми КУСАНОНЕ «Проект модернізації медичного обладнання для КНП «Красилівська ЦРЛ» та залучено понад два мільйони гривень та закуплено сучасне медичне обладнання (відеобронхоскоп , відеогастроскоп, відеоколоноскоп), завдяки якому врятовано не одне життя та діагностуються важкі захворювання на ранніх стадіях.

Особливою гордістю є проект «Спортивно - реабілітаційний центр з добудовою по вулиці Партизанській, 3 у місті Красилові – реконструкція нежитлової будівлі котельні», загальна кошторисна вартість якого становить понад 43 мільйони гривень. Проект реалізовується за співфінансування державного фонду регіонального розвитку та дійшов до фінішної прямої. Вже зовсім скоро жителі громади отримають можливість відвідувати сучасні басейни, у школах запровадять уроки плавання, а діти з особливими потребами отримають змогу відвідувати реабілітаційний центр.

За словами Ніли Островської, планів та ідей у них ще дуже багато, і команда ОТГ готова далі посилено працювати для покращення життя красилівчан, розвитку їхньої громади.