Місцева прокуратура Кам’янця-Подільського подала позов на недобросовісного забудовника

Органи прокуратури продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання зобов’язань щодо пайової участі у створенні і розвитку інфраструктури замовниками будівництва.

Так, за результатами розгляду позову Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, господарським судом Чернівецької області прийнято рішення про стягнення із кооперативу, який звів багатоквартирний житловий будинок у м. Кам’янці-Подільському, шестисот тисяч гривень до місцевого бюджету.

Як відмічають у прокуратурі, законодавством визначено, що замовник, який має намір здійснити забудову земельної ділянки у будь-якому населеному пункті, повинен взяти фінансову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти, які мають бути передбачені угодою. Тож Закон зобов’язує замовника будівництва звернутись до органу місцевого самоврядування для укладення договору про пайову участь та перерахування коштів до бюджету.

Однак, працівники державного органу з нагляду за дотриманням законності встановили, що один із забудовників, нехтуючи своїм зобов’язанням, договір про пайову участь не уклав, проігнорувавши таким чином пропозиції Кам’янець-Подільської міської ради щодо участі у створенні і розвитку інфраструктури цього населеного пункту.

 Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар: «Вказане стало підставою для втручання органів прокуратури та стягнення із недобросовісного суб’єкта господарювання коштів в судовому порядку»