Цього року «Чорна п’ятниця» побила рекорди з продажу техніки.

Здається карантинні обмеження пов’язані з пандемією, стимулювали українців ще активніше купували побутову техніку та електроніку.

Продажі побутової техніки та електроніки під час акцій, що діяли протягом "Чорної п’ятниці" та "Кіберпонеділка" 2020 року встановили новий рекорд. За даними дослідження компанії GfK Ukraine Третина товару в Україні було куплено саме онлайн.

Загалом за два акційні тижні покупці витратили на техніку 6,6 млрд грн, що на 28% більше, аніж за аналогічний період 2019 року. Найбільше відносно минулорічних показників зросли продажі ІТ сектору - 70% у грошовому еквіваленті і це при тому, що ціни на 36% техніки були знижені на 10% і більше.

Найбільше зі знижками продавалось малої побутової техніки - 46% товарів, 7% усього обсягу покупок техніки мали понад 20% знижки, це 14% у порівнянні з минулим роком. При цьому в онлайні дешевших товарів було більше, аніж в традиційних роздрібних магазинах, при цьому середня вартість чеку в ключових секторах техніки зросла на 20%. Чеки на покупку великої побутової техніки подорожчали, лише на 3%.

Обсяг обороту роздрібної торгівлі в Україні в жовтні 2020 року зріс на 15,2% в порівнянні з жовтнем 2019 року.