За першим викликом бійці ДСНС спішать на допомогу

В селі Давидківці Хмельницького району у глинобитній хаті загорілась кімната площею двадцять п’ять квадратних метри. Оперативно-координаційний центр Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області отримавши повідомлення, направив для гасіння пожежі чергові відділення першого пожежно-рятувального загону.

Завдячуючи тому, що  про загоряння повідомили вчасно, та оперативним і злагодженим діям працівників ДСНС, пожежу локалізували й ліквідували саме на тій площі, де вона набула поширення до моменту прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Загиблих та травмованих на щастя не було. Ймовірна причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

А в Кам’янці-Подільському мешканці  багатоповерхівки на Нігинському шосе звернулись до рятівників з проханням відчинити двері в одну з квартир де знаходилась 72-річна жінка, яка не могла самостійно вийти з квартири та потребувала негайної допомоги медиків. За допомогою спецінструменту надзвичайники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини відчинили вхідні двері у помешкання бабусі і туди потрапили працівники швидкої допомоги, котрі й надали потрібну допомогу.