У міністерстві охорони здоров'я України розробили законопроєкт, який передбачає можливість супроводу бригад медиків співробітниками Національної поліції.

Про це сьогодні на брифінгу розповів голова МОЗ Максим Степанов, коментуючи нещодавній випадок нападу на працівників “швидкої допомоги” в Києві.

Напад було скоєно ввечері 20 грудня, пацієнт на підпитку побив двох жінок-медиків, яких згодом госпіталізували в травматологічне відділення. Фельдшер отримала закритий перелом лівої гомілки зі зміщенням, а медсестра – закриту травму лівого колінного суглоба.

Зловмисником виявився 23-річний уродженець міста Олександрія Кіровоградської області, за фактом нападу відкрито кримінальне провадження.

Коментуючи інцидент, Степанов наголосив, що подібне є абсолютно неприпустимим.

«МОЗ розробило зміни до відповідних законів, які зараз на узгодженні у членів Уряду. Ми передбачаємо, що в разі потреби медпрацівники можуть викликати на свій супровід  поліцейських,» – поінформував Степанов.

Супровід поліції пропонується запровадити у випадках, коли про це НПУ попросять самі медпрацівники.

Міністр додав, що також сподівається на затвердження ще одного законопроєкту, що передбачає покарання за напад на медиків.