Хмельницькі надзвичайники ліквідували пожежу в адміністративно-офісній будівлі

1 вересня о 13:10 до Служби порятунку «101» в обласному центрі  надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в новобудові адміністративно-офісного призначення на провулку Верхньобереговий у Хмельницькому.

До місця події було прибули вогнеборці 1-го Державного пожежно-рятувального загону.

Вже на місці виклику надзвичайники встановили, що горить утеплювач покрівлі під металочерепицею на площі 12 кв.м.  Пожежу вдалося швидко приборкати та не допустити поширення вогню на приміщення адміністративно-офісної будівлі.

Ймовірна причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки під час проведення вогневих робіт, бо зазвичай утеплювачі з кам’яної вати горіння не підтримують і відносяться до класу важкозаймистих (негорючих) матеріалів.

 А вже надвечір 1-го вересня виникла пожежа в квартирі житлового будинку в селищі міського типу Летичів Хмельницького району. Повідомлення про цю подію надійшло до Служби порятунку о 20:56.

До місця події оперативно прибуло чергове відділення 15 Державної пожежно-рятувальної частини. Вогонь, що розповсюдився на площі двадцять квадратних метрів, локалізували о 21:07, а ліквідували о 21:11. Пожежа знищила домашні речі, ймовірна причина – коротке замкнення електромережі. Як повідомляють у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області нещасних випадків на пожежах не було.