На Хмельничччині складено понад тринадцять із половиною тисяч адмінпротоколів щодо порушення стану дотримання карантинних обмежень

За інформацією Хмельницької ОДА, тільки 07.12.2021 року поліцейськими складено 74 адмінпротоколи (всього 13568 протоколів) за ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей). Протягом минулої доби перевірено 75 транспортних засобів та 98 осіб, які в них перебували. Також патрульною поліцією Хмельниччини проведено 79 перевірок маршрутних транспортних засобів, 30 разів проведено патрулювання прибудинкових територій багатоповерхових житлових будинків; 35 разів здійснено поверхневий огляд громадян та перевірку документів; понад два десятки разів перевірено заклади з масовим перебуванням людей (кінотеатри, заклади громадського харчування, фітнес центри та ін.). Складено  6 постанов за порушення вимог щодо використання засобів індивідуального захисту.

Крім того до оповіщення населення щодо дотримання карантинних обмежень  залучаються підрозділи ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. 

Протягом 07.12.2021 р. працівниками Держпродспоживслужби здійснено контроль на 147 суб’єктах господарювання, в тому числі у 5 ЗОШ, 6 дошкільних закладах, у 14 закладах громадського харчування, на 55 об’єктіах торгівлі продовольчими товарами, перевірено 34 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, та 7 агропродовольчих ринків тощо.

У ході рейдових перевірок виявлено порушення на 18 об’єктах, де надано пропозиції щодо їх усунення, складено 3 протоколи про порушення санітарних норм, передано 13 інформацій для реагування в органи місцевого самоврядування, проведено 147 профілактичних бесід із суб’єктами господарювання, передано 9 інформацій для реагування до підрозділів ГУ Національної поліції.