17 липня свої славні ювілейні іменини зустріла Зоя Генріхівна Яцковська з села Залісці, що на Дунаєвеччині. Непросте життя довелося прожити жінці, однак зі всіма викликами й труднощами гідно впоралася, а головне, працюючи вчителем, зуміла навчити не одне покоління вдячних учнів.

Народилась Зоя Яцковська в 1933 році в Макові Кам’янець-Подільської області. Її батька — Генріха Фердінандова — у 1937 році репресували і в цьому ж році він був розстріляний в Кам’янці-Подільському як носій українського націоналізму. Після розстрілу батька всю родину влада вислала за 160 кілометрів від рідного дому, щоправда, в межах України. А в 1941-му Зоя Генріхівна разом із мамою була вивезена на примусові роботи до Німеччини. І лише в 1945 році, після Перемоги, вони повернулися в рідне село. Працювала в Балинській школі вчителем німецької мови, вийшла заміж та згодом народила доньку. Зараз вони разом проживають в селі Залісці.
Як розповіли в Дунаєвецькій міській раді, в перші дні повномасштабної війни 2022 року ювілярка передала на користь ЗСУ заощаджені кошти в сумі 22 тисячі гривень.
Її знайомі та односельці кажуть, що попри події, які довелося пережити Зої Генріхівні, вона залишається життєрадісною та щирою людиною.
Тож принагідно вся дружна Дунаєвецька громада вітає ювілярку і зичить їй здоров’я, сил, і довгих років життя!