Вона мріяла і любила життя, була патріоткою своєї землі й відважно стала поряд із чоловіками на захист країни від російського окупанта. Та клятий ворог забрав молоде життя… Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Покровськ Донецької області загинула жителька селища Летичів, військовослужбовиця за контрактом, молодший сержант Збройних сил України Інна Віталіївна НЯВКЕВИЧ.

Інні нещодавно виповнилося двадцять… А через кілька днів живим коридором її земляки зустрічали траурний кортеж, схиливши голови, віддаючи шану мужній Героїні. Прощалися із Інною Нявкевич на площі Героїв Майдану в Летичеві, заупокійний молебень проходив у Свято- Успенському храмі.
«Немає у світі горя більшого, ніж хоронити батькам своїх дітей. У пору життєвого розквіту обірвалося молоде життя чудової дівчини, патріотки України, яка за покликом юного серця, не вагаючись, поповнила лави захисників нашої держави, — з болем говорять у Летичівській селищній раді. — 15 серпня бойові побратими вітали Інну з 20-річчям, а 17-го зла недоля безжально зупинила навіки її життєвий шлях. Війна забрала у батьків найдорожче — молодшу доньку, в якій вони плекали надію і світлі сподівання. Інна змалечку росла цілеспрямованою і наполегливою, гарно навчалася і активно займалася спортом, планувала пов’язати своє життя з військовою службою. Мріяла про кохання, майбутню сім’ю, щасливе материнство. Але, на жаль, цим мріям не судилося збутися. Їй назавжди буде 20. Світлий образ Інни Нявкевич назавжди залишиться у пам’яті тих, з ким перетиналися її життєві дороги».
«Вона ще не встигла завести сім’ю, вона просто йшла до своєї мрії — Інна хотіла стати військовим офіцером, — розповіла на похороні Інни її родичка Лілія Гуцал Суспільному. Хмельницький. — Ніхто не міг на неї вплинути: ні бабуся, ні дідусь, ні батьки. І вона завжди казала: я така задоволена і дуже вдячна своїм батькам, за те, що дали можливість втілювати свою мрію». Коли Інні виповнилося 18, дівчина підписала контракт зі Збройними силами України.
Багато людей прийшли до будинку молодої Захисниці, щоб попрощатися з нею…

Вічна пам’ять мужній Захисниці. Слава Героям і Героїням України!