Ім’я Віктора Гончарука добре відоме на Хмельниччині, адже своє трудове життя він присвятив журналістиці. Сотні публікацій з-під пера талановитого кореспондента залишали добрий слід у читачів чемеровецької газети “Нове життя” і нашого видання, адже Віктор Олександрович був активним дописувачем до «Радянського Поділля», а згодом — «Подільських вістей».

Він виріс у селищі Сахкамінь Кам’янець-Подільського району, закінчив Кам’янець-Подільський індустріальний технікум, отримавши спеціальність гірничого техніка — маркшейдера. Проте великим бажанням і прагненням Віктора була творча діяльність. Тож згодом він заочно закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка.
Залюблений у слово, натхненний творчістю українських поетів, Віктор Гончарук стає помітним і на поетичному видноколі. Одна за одною друкуються його поетичні збірки, а в березні 1999 року Віктор Гончарук вже член Національної спілки письменників України. Робота в чемеровецькій районній газеті, де він обіймав посади літредактора, кореспондента, відповідального секретаря, виконував обов’язки заступника редактора, лише підсилювала бажання втілити в поетичних рядках все, що було дорогим його серцю — рідний край, родина, друзі, люди праці. Ще й сьогодні читачі, шанувальники Віктора Олександровича добрим словом характеризують його творчість. Хоч літератор, публіцист нині на заслуженому відпочинку, він продовжує писати вірші. А також багато часу приділяє своїм двом онукам, які і для нього, і для дружини Надії є найбільшою радістю.
За словами Віктора Гончарука, який 2 березня відзначив своє 65-ліття, кожна людина повинна знаходити заняття для душі, бо ж лише тоді душа залишається молодою.
Від колективу «Подільських вістей» щиро вітаємо ювіляра. Бажаємо, творчого довголіття, наснаги, радості — на кожен день.