Іс­то­рія мо­ло­до­го хлоп­ця Ан­дрія із Хмель­ницької об­ласті — це про на­по­лег­ли­вість пом­но­же­ну на ці­лес­пря­мо­ва­ність. Він має від на­род­ження по­ру­шен­ня слу­ху.

Не­що­дав­но до Камʼянець­-По­діль­сько­го сер­вісно­го цен­тру МВС піс­ля ус­пішно­го за­вер­шення нав­чання в «Ав­тошко­ли для осіб з ін­ва­лід­ністю» (https://driveability.mvs.gov.ua/ ) для скла­дан­ня прак­тично­го іс­пи­ту звер­нувся мо­ло­дий хло­пець Ан­дрій. Молодий чоловік від на­род­ження спіл­ку­єть­ся жес­то­вою мо­вою. Про­те він ні­ко­ли не втра­чав ві­ри, мрі­яв кер­му­ва­ти ав­тівкою та впев­не­но ру­хав­ся до сво­єї ме­ти. А но­ве­сень­ке пос­відчен­ня у його ру­ках — то­му під­тверджен­ня. Для то­го, аби ко­му­ні­ка­ція бу­ла якіс­ною, ад­мі­ніс­тра­тор­ка сер­вісно­го цен­тру Алі­на тра­ди­цій­но ско­рис­та­ла­ся пос­лу­га­ми сер­ві­су «УТОГ» — сис­те­ма ві­де­озвʼяз­ку з пе­рек­ла­да­чем жес­то­вої мо­ви для за­без­пе­чен­ня якіс­ної ко­му­ні­ка­ції з осо­ба­ми з по­ру­шен­ням слу­ху.

«Усі ми різ­ні. Та наш світ має ста­ти та­ким, у яко­му те, що від­різняє нас, не роз­ді­ляє нас. Від­міннос­ті не по­вин­ні ма­ти зна­чен­ня. Усі ми по­вин­ні бу­ти рів­ни­ми се­ред рів­них. Бо сус­піль­ство без барʼєрів — це сус­піль­ство, яке не має меж», — по­ві­до­ми­ли у Сер­вісно­му цен­трі МВС Хмель­нич­чи­ни.