Шепетівська громада попрощалася з молодим захисником, старшим водієм 3-го розвідувального взводу розвідки спеціального оперативного призначення, старшим солдатом Максимом Михайловичем ЯРЕМЧУКОМ.

Народився Максим 13 червня 2003 року. Він був старшим сином у багатодітній родині шепетівчан – Лариси та Михайла Яремчуків. Окрім нього, в сім’ї виховується ще четверо братів, розповідають у Шепетівській міській раді.
Навчався Максим у Шепетівському навчально-виховному комплексі № 3 у складі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. імені Натана Рибака та ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою». Був вихованим та дисциплінованим учнем, фізично загартованим, спокійним і доброзичливим.
Закінчивши школу, вступив до Хмельницького національного університету на факультет «Економіки та управління». У вересні 2021 року був призваний на строкову службу до Національної гвардії України. Служба давалася юнакові легко, він знав, що зробив правильний вибір.
З початком повномасштабного вторгнення Максим, разом із побратимами, став на захист Києва, брав участь у розмінуваннях звільнених від загарбників територій. Згодом перейшов на службу до бригади швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж». Попри свій юний вік, він був витривалим, вправно володів зброєю та постійно вдосконалював свої навички. За свій світлий, сонячний характер отримав позивний Ред.
Максим був хорошим сином, надійним товаришем, уважним до рідних та близьких, часто тішив молодших братів подарунками й смаколиками. Він завжди був готовий прийти на допомогу іншим, багато допомагав побратимам, військовим, які вирушали на передову, та волонтерам, іноді віддавав свій одяг та амуніцію, щоб спорядити інших бійців.
Загинув Максим Яремчук 7 березня 2024 року.