Цілком справедливо такого високопрофесійного і талановитого керівника, як Анатолій Іванович Битий, називати легендою краю. І це безперечний факт, підтверджений майже півстолітньою працею в його дітищі – ТДВ «Городоцьке», якому і присвятив усе своє життя.

Саме завдяки щоденній багаторічній копіткій роботі на підприємстві він досяг дуже високих показників не лише на рівні області, а й за її межами, за що відзначений багатьма нагородами і званнями, зокрема кращого роботодавця року, а також заслуженого працівника сільського господарства України. Анатолій Іванович нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, «Знаком пошани» від Міністерства аграрної політики, а за вагомі здобутки в галузі сільськогосподарського виробництва входить до когорти кращих людей Хмельниччини. Та за десятки років усіх грамот, нагород і відзнак – вже й не злічити, проте найбільшими досягненнями його є те, що попри всі виклики й труднощі, він не лише втримав господарство на плаву, а й розвивав його, вивівши на лідируючі позиції на Хмельниччині. І саме завдяки його заслугам Городоччину й донині називають Яблуневим краєм. Він став місцем його сили, де й донині Анатолій Іванович, вже будучи почесним директором ТДВ «Городоцьке», черпає натхнення, передає безцінний досвід і мудрість своєму наступнику і нинішньому керівнику підприємства – онуку Андрію Валерійовичу Битому.
Про Анатолія Івановича за життя написано й видано чимало публікацій, адже щоразу, поспілкувавшись із ним, журналісти справедливо дивувалися його вмінню бути рушієм прогресу – впевнено рухаючись у ногу з часом, він постійно розвивав свою справу.

У 1976 році, коли Анатолій Битий очолив тоді ще радгосп «Городоцьке», він стартував фактично з нуля. І саме завдяки хисту, працелюбності й вимогливості насамперед до себе, зумів вести за собою і команду однодумців, котрі так само, як і він, любили і плекали сад, який віддячив за турботу, буяв і розростався, даючи плоди.
Бо правильно вибравши стратегію, а саме: впроваджуючи передові методи вирощування та догляду за садами та ягідниками, підвищення урожайності, збільшення земельних площ по вирощуванню плодових та зернових культур, підприємство й забезпечило правильний вектор для подальшого руху.
А тим часом, варто згадати: любов до садівництва в Анатолія Івановича починалася ще з дитинства, коли він, малий хлопчак, разом із батьком, який був завідуючим дільницею в одному із господарств на Вінниччині, проводив багато часу в розкішних садах, де наливалися сонцем плоди груш, яблунь та слив. Однак саме тоді, ще малим, зрозумів, що буде займатися садівництвом. І хоч він захоплювався також і механікою, працював на машинобудівному заводі токарем, та доля розпорядилася інакше. Після закінчення технікуму й інституту йому запропонували очолити радгосп «Городоцьке». З того часу й почалася історія розвитку Яблуневого краю…
Він робив усе можливе для того, щоб і людей заохотити працювати на господарстві, намагався постійно підвищувати якість продукції, займався виробництвом виробничих об’єктів, звів технічну майстерню, побудував склади хімічних добрив, сховища, закуповував техніку й обладнання. Крім того, турбувався завжди за добробут людей, дбав про благоустрій – побудовано житловий масив, гуртожиток, дитячий садок, заасфальтовано дороги тощо. До прикладу, в 2010 році угіддя тоді ще ВАТ «Городоцьке» налічувало понад 260 гектарів садів, 45 гектарів плодоносної суниці, 6 гектарів молодої суниці, 5,5 гектара смородини та пів гектара малини. Ясна річ, далі поступово розширювалися не лише площі угідь, а й обсяги продукції, переходили на якісну закордонну техніку та ін. І результати, як кажуть, не забарилися – про високу якість продукції, вирощеної на Городиччині під чітким керівництвом Анатолія Битого, знали навіть у найвіддаленіших регіонах України, звідки й приїжджали постійно на його підприємство.
Та минули роки… І цьогорічний березень приніс Анатолію Івановичу вже 85! Із них майже п’ять десятиліть і донині він є ідейним натхненником на ТДВ «Городоцьке». Як наголошує його онук Андрій Валерійович, постійне впровадження у виробництво нової техніки, передових технологій вирощування плодів, ягід та зернових культур – незмінний стиль у роботі Анатолія Івановича. А його досвід є цінним дороговказом у роботі для розвитку й процвітання підприємства.
Тож з роси й води Вам, шановний ювіляре! Зичимо щиро міцного здоров’я, натхнення і щоб не міліло джерело ідей для ТДВ «Городоцьке». Нехай буяє зеленню виплеканий Вами сад ще дуже довго!