Керівництво УМВС України в Хмельницькій області відзвітувало про перші 100 днів роботи. Начальник управління Микола Семенишин зазначив, що за цей час зроблено вже чимало, але ще більше роботи попереду.

Тільки за цей короткий проміжок часу вдалося суттєво реформувати структуру Хмельницької міліції. Головними напрямами роботи наразі є оперативне реагування на всі без винятку звернення громадян, боротьба з корупцією та організованою злочинністю, забезпечення охорони громадського порядку і безпеки дорожнього руху.
Показово, що правоохоронці за останні кілька місяців розкрили 677 злочинів минулих років, у тому числі 9 умисних вбивств, 41 грабіж, 31 шахрайство. До відповідальності притягнули 119 осіб.
Хмельницький — одне з перших міст, де проведено експеримент зі створення патрульної служби, який став підґрунтям впровадження в Києві нової поліції. Нова патрульна служба показала хороші результати. Завдяки роботі об’єднаної патрульної служби, у Хмельницькому на 12 відсотків знизилась злочинність і на 13 відсотків стало менше ДТП. А головне, що мешканці обласного центру почали більше довіряти правоохоронцям.
Наразі активно ведеться очищення лав міліції. Микола Семенишин повідомив, за період роботи нового керівного складу розпочато перевірку щодо 438 представників органів внутрішніх справ відповідно до Закону “Про очищення влади”, шестеро працівників ДАІ потрапили під люстрацію. Проти чотирнадцятьох правоохоронців порушені кримінальні справи. За цей час вже звільнені 202 міліціонери, з яких 139 — особи начальницького складу.
Важливим завданням міліціонерів Хмельниччини є боротьба з незаконним обігом наркотичних речовин і зброї. Микола Семенишин зазначив: «За звітний період було перекрито два канали переправлення зброї зі Сходу. Загалом порушено понад 100 кримінальних проваджень, вилучено набої, зброю, 36 гранат, 4,5 кілограма вибухівки. Маємо 10 фактів притягнення до кримінальної відповідальності військовослужбовців та осіб добровольчих батальйонів, які причетні до незаконного розповсюдження зброї. Наше завдання —  не допустити того, що сталося на Закарпатті».
Плідна робота нового керівництва міліції вже дає відчутний результат. В подальшому міліція Хмельниччини продовжить реформування, її робота буде ще  прозорішою, якіснішою і оперативнішою.