27 червня у Центральній публічній бібліотеці Хмельницької громади влаштували годину-спомин «Пам’ять має могутню силу». Захід присвятили Роману Набєгову — сміливому воїну, поету, щирому, відданому патріоту своєї землі, який загинув у 2014 році під містом Іловайськ, Донецької області.

Зустріч ініціювала мати загиблого Героя — пані Оксана. Жінка переїхала з Херсона, зараз проживає у Хмельницькому. На зустрічі розповіла про сина, його побратимів, а також і пересічних херсонців — вільних, мужніх людей, котрі підтримують свій рідний край, де б зараз не знаходилися.
Також гостя подарувала бібліотекам Хмельницької громади книги, видані як пам’ять про сина. «Ні кроку назад» — дивовижна сповідь душі воїна Світла, захисника, воїна Честі і Гідності рідного народу. Основну частину складають оригінали авторських творів Романа Набєгова. Вміщено також спогади друзів з мирних часів та пори АТО.
З девізом «Ні кроку назад» Роман жив, постійно йшов вперед, не боячись нічого. Мати розповіла, що саме ці слова стали останніми, якими воїн поділився зі світом, написавши їх на сторінці у соцмережі. Тоді з побратимами перебував під Іловайськом. На вимогу російської сторони скласти зброю наші військові прийняли рішення виходити з боєм…
Під час заходу звучали вірші Романа Набєгова у виконанні курсантів та викладачів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, а також спогади його побратимів, які увійшли у книгу. Подію доповнили відеозаписами та презентаційними матеріалами.
Роман Набєгов був талановитою людиною, цікавився поезією й музикою. Його вірші щиро пророчать Україні добре майбуття. Пам’ятаймо Героя, незмінно вірмо у те, що сказав він нам у своїй поезії «Передбачення»:
Знов посвітліють поля України,
Світло крізь хмари пошле до нас Бог,
А люди всі будуть єдині і вільні,
Лиш книги засвідчать ціну перемог.

Довідка. Роман Набєгов закінчив Херсонський юридичний інститут Харківського національного університету внутрішніх справ, працював в органах внутрішніх справ — патрульній службі Херсона, карному розшуку, з 2013 року — слідчим у слідчому управлінні Цюрупинського (нині — Олешківського) райвідділу міліції.
Після окупації Криму російськими військами єдиний зі свого відділку їздив у відрядження до смт Каланчак, служив на адміністративному кордоні з Кримом. До того ж, як слідчий, вів кілька справ, пов’язаних зі спробами проросійських сил «розхитати ситуацію» на Херсонщині. 4 рази подавав рапорт, аби його направили в зону бойових дій на схід України, зрештою добився призначення, написавши листа міністру МВС Арсену Авакову.
Із липня 2014 року — старший інспектор батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Київській області.
29 серпня 2014-го загинув під час виходу з Іловайського котла «зеленим коридором», який обстріляли російські десантники біля села Горбатенко.
Був тимчасово похований місцевими жителями на сільському кладовищі — разом з бійцями батальйонів: «Миротворець» В’яче-
славом Катричем, Олексієм Гораєм, Максимом Сухенком; «Херсон» — Олексієм Вовченком, «Світязь» — Вік-
тором Шолухою. 15 вересня 2014-го тіло Романа Набєгова було ексгумоване та привезене до Запоріжжя пошуковцями Місії «Експедиція-200» («Чорний тюльпан»). Його упізнали за браслетом-оберегом.
26 вересня захисника перепоховали у Херсоні, на кладовищі Геологів, меморіал пам’яті загиблих бійців АТО.
Без сина лишилась мати Оксана Василівна Набєгова.
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі Набєгова Романа нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
У 2015 році в Херсоні, на будівлі ЗОШ № 50, де навчався Роман, відкрито меморіальну дошку на його честь. Через рік в Олешках на будівлі Олешківського районного відділу УМВС України, де він працював слідчим, відкрито пам’ятну дошку на його честь.
У жовтні 2017 рішенням сесії Херсонської міськради Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 50 присвоєне ім’я Романа Набєгова.

Вічна пам’ять і слава нашим Героям!