Минув рік від загибелі двох молодих рятувальників, справжніх бійців ДСНС – Сергія Севрука та Владислава Дворака, життя яких обірвала клята війна. Невимовний біль і надто важка втрата для всієї великої родини рятувальників Хмельниччини, які бережуть пам’ять про своїх колег-побратимів.

До роковин загибелі відчайдушних і мужніх, відданих справі свого життя Героїв без зброї на фасаді 1 Державної пожежно-рятувальної частини у Хмельницькому відкрили пам’ятні дошки, які увіковічнять їхній подвиг. Тут вони працювали, тут і зустрічатимуть свій караул...
«27 лютого 2023 року караул рятувальників приступив до приборкання вогню після ворожого влучання в один із об’єктів, – розповідають у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області. – За лічені хвилини ворог спрямував до місця роботи екстрених служб другий ворожий шахед, який убив Владислава і важко поранив Сергія. Ще три рятувальники травмувалися. Згодом, від несумісних із життям травм, у лікарні помер Сергій».
Колеги, рідні та близькі загиблих, керівництво ДСНС області прийшли на захід віддати шану рятувальникам. Схиливши голови у хвилині мовчання, кожен присутній згадав загиблих.
Щемливим моментом для всіх присутніх був подарунок від донечки загиблого Сергія Севрука – Карини, яка передала колегам тата вишиту власноруч картину, де жовто-блакитним бісером виведено – Україна. «Цю вишивку підготувала спеціально, щоб вона завжди була тут, де працював мій тато», – сказала дівчинка.
Рятувальники Хмельниччини, згадуючи своїх колег – Сергія Севрука та Владислава Дворака, кажуть, що насправді від такої важкої втрати вся їхня дружна родина осиротіла…
«Їх підло вбили російські терористи, коли за всіма правилами після влучання на спротив вогню стають екстрені служби – ворог це знав, тому цілився прицільно, – наголошують у Головному управлінні ДСНС області й додають: Ми завжди пам’ятатимемо їхні світлі та усміхнені обличчя, а вони – зустрічатимуть своїх колег із виїздів, оберігаючи їхню роботу Небесним караулом».