22 березня в Хмельницькому пролунали вибухи. Ворог завдав ударів БпЛА та ракетами. Зруйновано приватний будинок. На момент вибуху у ньому було подружжя Королькових та дружина їхнього онука – 21-річна Марія. Дівчина перебуває в реанімації Хмельницької міської лікарні. 23 березня хмельничани попрощалися з Валентиною та Анатолієм Корольковим.

Від дня удару росіянами по місту минуло 3 дні. На вулиці, де все сталося, вже відновлено дорожній рух. Поблизу приватних будинків працює спеціальна техніка. А на території житлового дому, який зруйновано – кипить робота. На місці працює син загиблих – Євген та його дружина Оксана. А ще –рідні їм люди. Вони допомагають розбирати завали. Лопатами згортають все, у що тепер перетворився рідний дім. У рукавицях розбирають цеглини, змішані з землею, та завали із частини дому, де раніше була спальня. На момент удару в ній нікого не було.
У цій кімнаті встояло кілька стін. На одній з них висить килим. Біля іншої – стоять деякі меблі. Всі вони на половину засипані. Видніється рожева фарба, якою були пофарбовані стіни всередині.
Загалом у будинку було 4 кімнати та 2 кухні. Він був поділений на кілька частин. Одна з яких була загиблого подружжя, інша – їхнього сина та невістки. Останні жили окремо. А із бабусею та дідусем мешкав онук із дружиною. Саме її, Марію, врятували ДСНСники.
Оксана Королькова розповідає, що вони з чоловіком винаймають квартиру неподалік батьків. Того ранку їй зателефонував син – Максим. Він військовий. Був на службі. У слухавці повідомив мамі, що не може додзвонитися до дружини. Тоді Оксана терміново пішла до будинку.
- Раніше ми з чоловіком проживали в цьому будинку. Потім син одружився. Тож ми стали винаймати квартиру. Ми тут не далеко живемо. Пролунав той вибух. Син мені подзвонив і сказав, що не може до Маші додзвонитися. Я відразу прийшла. Ще не встигла дійти до воріт, як люди сказали, що це наш будинок постраждав. Невістка була в кімнаті, де несуча стіна. Коли тривога, ми завжди старалися в ній перебувати, – говорить Оксана.
Міжкімнатні двері, шматок стіни з вимикачем світла і навіть деякий одяг. Наприклад – одна біла туфля. Ці та інші речі дістають з-під гори зруйнованого дому. Будівлі, де ще 4 дні тому кипіло життя. Оксана Королькова говорить, досі не знайшли деякі документи. Шукають.
Також на завалах бігає двоє домашніх собак, які жили в сім’ї Королькових. На момент вибуху вони були в будах. Їх засипало. Та тварини змогли врятуватися. А от іншого домашнього улюбленця – кролика, з-під завалів виймали рятувальники.
Євген та Оксана Королькові говорять: того страшного дня їм прийшло на допомогу чимало небайдужих хмельничан. Усі кинулися допомагати розбирати залишки від їхнього дому.
Тих, хто хоче долучитися до цього й зараз, просять звертатися за телефоном – 068-328-43-50. Або безпосередньо приходити на місце події.
Нагадаємо: правоохоронці за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством розпочали досудове розслідування, – повідомляли в прокуратурі.