Максимально якісний цукор, виготовлений за усіма стандартами та вимогами, – головна мета шепетівських цукроварів.

Серед ряду технологічних новацій впроваджених у поточному році на  ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» – сучасна лабораторія для контролю за якістю сировини, яка розпочала свою роботу цієї осені. Як повідомляється на сторінці підприємства у Facebook, приміщення спорудили з нуля, а всі роботи виконувалися господарським способом.

Завідує сировинною лабораторією справжній професіонал своєї справи Юлія Василівна Жук.

– Головне завдання лабораторії – визначення якісних показників цукрових буряків, а саме забрудненості та цукристості, – коментує Юлія Василівна. – Для цього використовуємо спеціалізоване устаткування, в тому числі, роботизоване.

Новітнє обладнання – робота , встановили польські спеціалісти. Одна із суттєвих переваг, що надає це сучасне устаткування, заміщення багатьох працівників, а, головне, підвищення швидкості та якості аналізів, оскільки комплекс забезпечує максимальну точність кожної операції.

– Робот приймає бурякову кашу, зважує її на аналітичних вагах, додає туди розчин свинцевого оцту, самостійно досипає флокулянт, після чого на станції магнітними мішалками суміш перемішується. Потім суміш виливається в фільтрувальну станцію і через поляриметр ми аналізуємо потрібні показники, – коментує процес завідувачка лабораторії.

У кожну з 3-х змін у лабораторії працюють двоє спеціалістів: оператор пробовідбірної установки та лаборант хімічного аналізу, під їх контролем здійснюються всі необхідні процедури. 

Цукроваріння – безперервний процес, в якому кожна ланка повинна працювати бездоганно, а контроль якості сировини повинен бути на найвищому рівні, – повідомляє прес-служба підприємства.