На вигляд ніжна і тендітна школярка вже чемпіонка Європи. Вона обрала складний і серйозний вид спорту, не притаманний, здавалося б, характеру дівчат. І нині про чемерівчанку Вікторію Росецьку, яка нещодавно привезла «золото» з чемпіонату Європи з боксу, що відбувся в Словенії, і справді, знає весь світ. А напористість, цілеспрямованість, витривалість Вікторії вражає навіть досвідчених спортсменів-чоловіків.

Захоплення боксом дівчинці прищепив батько Олег Вікторович, який працює в поліції. Вікторія розповідає, що саме він подарував їй боксерські рукавиці, грушу, яку приладнали на дереві в бабусиному саду. Звідти і почалися її перші тренування.
Навряд чи батьки думали про те, що бокс стане її серйозним заняттям. І все ж цей вид спорту полонив дівчинку по-справжньому. З дев’яти років Вікторія Росецька займається боксом під керівництвом тренера Руслана Мельничука. За п’ять з половиною років у всіх змаганнях, у яких вона брала участь, здобувала лише призові місця. Загалом у Вікторії майже тридцять золотих медалей і дванадцять кубків. Щоправда, минулий рік — єдиний, коли вона повернулася додому без перемоги.
— Але це мене змусило ще більше працювати. Переборювати себе, доводити собі, що можу показати кращий результат, — розповідає 14-річна Вікторія. — І вже цього року, в Словенії, мої сподівання виправдалися. В остаточному етапі змагань я зустрілася на рингу з польською боксеркою, серйозною суперницею. І перемогла!
Щоденні виснажливі тренування не лякають дівчинку. Вона каже, що спорт дисциплінує і не дає взяти гору «слабинкам». Навпаки — допомагає поєднувати і навчання в Чемеровецькому ліцеї №2, і спортивні тренування, і участь у змаганнях різних рівнів.
Сестри Вікторії — старша Аліна, молодша Тетяна не виявили бажання займатися боксом. Але вони вболівають за неї і чекають завжди із черговою перемогою. Мама Ольга Миколаївна, медсестра поліклініки, надзвичайно переживає, коли донька отримує травми, але, як і батько, захоплення Вікторії підтримує. Вся сім’я радіє її успіхам. Пишаються і земляки досягненнями талановитої спортсменки, адже завдяки таким, як Вікторія, примножується слава їхнього чудового краю.