Сильні духом. Так можна охарактеризувати кожного учасника спортивних змагань серед будинків-інтернатів області. Здебільшого саме мешканці будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю змагалися минулого тижня з п’яти видів спорту: волейболу, міні-футболу, армреслінгу, шахів і шашок, аерохокею (хокей на столі). У складі 24 команд, які взяли участь у спартакіаді, були й представники обласної організації ветеранів, Департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації, які допомагали своїй команді повноцінно брати участь у всіх інтерактивах.

Директор Лісоводського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю Олена Маринчук розповідає, що в їхньому закладі проводилися відбіркові змагання, переможці яких і змогли взяти участь у обласному етапі. «Проте надзвичайно важливо те, що такі змагання дають можливість відірватися від буденної суєти, йти до певної цілі, випробовувати себе. Принаймні для підопічних нашого будинку-інтернату відбіркові етапи були насичені піднесенням, азартом і новим прагненням».
«Спартакіада є проявом незламності нашого українського духу, адже спорт — це теж боротьба. Впевнений, що кожна команда доклала немало зусиль, аби підготуватися до участі і здобути перемогу, але ви вже є переможцями, тому що об’єдналися та долучилися до такого чудового заходу, який принесе кожному багато позитивних емоцій та вражень», — зазначив Володимир Юр’єв, заступник начальника Хмельницької ОВА.
Загалом на обласний етап змагань приїхали 136 учасників. Кожна команда обрала свою назву і свій девіз.
Антоніна Білик, старша медсестра Мілівецького психоневрологічного інтернату каже, що назва команди «Незламні серця» дуже співзвучна часові — незламні люди, незламні герої.
Переможців змагань нагородили кубками та медалями. Вітаючи всіх учасників, організатори висловили побажання, щоб наступний турнір відбувся у ще ширшому представництві та обов’язково в мирній Україні.