«Укрзалізниця» виділяє спеціальну бронь місць для використання військовослужбовцями, які їдуть у відрядження чи відпустку, щоб вони могли швидше діставатися додому навіть у найбільш піковий для залізниці сезон.

Розподіляють ці броні військові комендатури. Це як мінімум 4 купейних та 4 плацкартних місця на кожному рейсі, які використовуються, наприклад, якщо про свою відпустку військовослужбовець дізнався в останній момент і квитки у вільному продажу вже закінчились. Такі квитки надходять у вільний продаж не раніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда. Тому військовим варто приїжджати на вокзал за 8 годин до відправлення поїзда або раніше.
Для того, щоб придбати квитки з цієї «військової» броні, передбачені наступні кроки: треба звернутися до чергового по вокзалу, який спрямує пасажира до військової комендатури (комендатури знаходяться у Львові, Рівному, Ужгороді, Івано-Франківську, ст. ім. Т. Шевченка, Знамʼянці, Одесі, Миколаєві, Подільську, Харкові, Полтаві, Конотопі, Києві, Житомирі, Козятині, Жмеринці, Дніпрі, Запоріжжі та Покровську) або зателефонувати на гарячу лінію «Укрзалізниці»: за номером 0-800-503-222.
У військовій комендатурі пасажиру після пред’явлення військового квитка та посвідчення про відрядження чи відпускний квиток, видадуть талон на придбання квитка. Цей талон треба пред’явити касиру у спеціалізованій касі для військовослужбовців або в будь-якій касі на будь-якому вокзалі. За цим документом пасажиру виведуть квиток, який він зможе придбати.
Якщо ж у місті, де перебуває військовослужбовець, немає комендатури — скористатись спеціальною бронею можна також у всіх касах за пред’явлення ВПД (військового проїзного документа), який дає право на безкоштовну поїздку. Отримати цей документ військовослужбовці можуть у своїх частинах.