Від сонячної погоди до неспокою на воді - лічені хвилини. Про це добре знають рятувальники водолазно-рятувального відділення №4 у селі Устя. Їхня зона відповідальності на воді - частина річки Дністер. Тепер їхню професійність доповнюють «очі з неба» - аеророзвідка.

Проводять її самі ж рятувальники, які нещодавно пройшли відповідний вишкіл, а нещодавно, за допомогою дрона виявили двох жінок та їхніх трирічних дітей на катамарані, яких від пориву вітру віднесло до скель. Висота хвиль вже не дозволила їм повернутися до берега. Побачити з суші катамаран було майже не можливо, але для дрона задача виявилася без зірочки. Допомога не забарилася - рятувальники-водолази евакуювали мам з двома дітками, а їх плавзасіб відбуксирували до берега.
Це вперше плесо Дністра патрулювали за допомогою дрона і випадок виявився щасливим для двох сімей. Та щоб таких неприємностей було менше, а відповідальності у місцевих туристів більше - рятувальники провели рейд берегом. Нагадали про безпеку на воді і дорослим, і їх дітям. Впевненість у своїх силах на твердій землі - рідко підтверджується витривалістю на воді. Доведено роками і досвідом порятунку на воді нашими фахівцями.