11 серпня на Хмельниччині вчергове оголосили повітряну тривогу. Це було пов’язано зі зльотом російського МіГ-31К із а­ерод­ро­му Са­вас­лей­ка. Згодом у Повітряних силах ЗСУ повідомили про пуски ракет «Кинджал». Відтак на Хмельниччині пролунали вибухи. Зокрема, їх чули й у Хмельницькому.
Перший заступник голови Хмельницької ОВА повідомив, що в області працювала ППО. Загалом тривога тривала 43 хвилини. Про будь-які прильоти чи руйнування наразі не повідомляється.

Доповнено о 14.20. За інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, о 10.00 противник здійснив пуски 4-х аеробалістичних ракет Х-47 «Кинджал» з чотирьох літаків МіГ-31К. Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. «Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об'єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор», - йдеться у повідомленні. За даними Івано-Франківської ОВА, внаслідок ракетного удару російських терористів загинула дитина. Як повідомляють офіційні джерела 8-річний Володя був на подвір’ї і отримав численні осколкові поранення. За лічені хвилини прибула "швидка". Хлопчика шпиталізували до лікарні у критичному стані з важкими травмами. Більше двох годин наші медики боролися за його життя, але, на жаль, безуспішно…