До редакції нашої газети звернувся Іван Олександрович Котик, 83-річний пенсіонер, почесний працівник прокуратури України.

У листі він розповідає, що в селі Лисогірка Меджибізької територіальної громади залишилася батьківська хата, яку використовує як дачу. Неодноразово думав він про ті незручності, які створює відсутність рейсового автобуса до Лисогірки. За словами Івана Олександровича, й місцеві жителі нарікають, що вже впродовж тривалого часу не бачать у Лисогірці автобуса, хоч він мав би курсувати тричі на день.
З’ясовується, Управління інфраструктури Хмельницької облдержадміністрації уклало договір з підприємцем Володимиром Мацюком на перевезення. Відповідно до визначених рейсів №763, 841, 734 автобус у Лисогірці мав би з’являтися тричі на день, а насправді — курсує лише раз, о 6-ій ранку.
«Якщо пасажири поїхали з села до Хмельницького, то як мають повернутися додому, якщо автобус вже туди не заїжджає?» — ставить питання читач. І наголошує, що керівництво територіальної громади не переймається цим, не йде людям назустріч. «А хіба ж обов’язок влади не в тому, щоб дбати про людей?», — підсумовує І.О. Котик.
За коментарем редакція звернулася до Меджибізького селищного голови Олександра Ткача. Ось яку відповідь почули:
— Кілька разів ми збирали схід села, щоб з’ясувати побажання людей щодо кількості рейсів, часу прибуття автобуса і так далі. Дискусій багато, а до єдиного висновку прийти не могли. Нарешті вирішили, що зручно буде, аби автобус приходив у село о 6-ій ранку, так зручно всім.
Кількість рейсів обмежена через те, що в Лисогірці пасажири не підсідають. От звикли, коли є потреба, зупиняти попутні машини і ними доїжджати, куди треба, а маршрутний автобус їде порожнім. Жодний перевізник не хоче працювати в збиток. Ми, до речі, не з одним вели перемовини. Було, що розпочинали роботу, а потім відмовлялися через відсутність пасажирів.
На сьогодні, вважаю, питання вирішене. Люди знають, що автобус приїжджає зранку, на нього орієнтуються. Якщо громада забажає збільшення кількості рейсів — вони будуть. Головне, щоб були пасажири, щоб автобус не курсував порожнім.