17 вересня Дунаївці відзначили 620 річницю від Дня першої письмової згадки.

Святкування Дня міста цього року, як і попереднього, пройшло без насиченої святкової програми й урочистостей, бо в Україні другий рік триває кривава повномасштабна війна. Тож нині найголовніше — це наша Перемога та щоб усі українські Захисники повернулися додому живими.

У храмах міста відбулося святкове Богослужіння, бо в громаді наголошують, що нині так важливо не лише допомагати нашим Героям, а й молитися за них. Молитися і за тих, хто загинув на полі бою, всіх тих, чиє життя забрала війна. Ми у вічному боргу перед ними...
Також із нагоди відзначення Дня міста в приміщенні історико-краєзнавчого музею відбулася презентація трейлеру до документального фільму про ОУН-УПА «Провідник Волох», який знімався у Дунаєвецькій громаді за участі її жителів. Для любителів активного дозвілля був запропонований пішохідний квест по місту «Подільський Манчестер», а поціновувачам поетичної творчості — «Літературний подіум». Під час творчого заходу гості декламували власні вірші. Звісно ж, попри розмаїття жанрів «червоною лінією» пройшла тема війни. Крім того, дунаївчан і гостей міста потішили й різноманітні колоритні ярмарки, виставки та спортивні заходи.
А на завершення відбувся благодійний концерт виконавців і творчих колективів Дунаєвеччини.