Збита ракета. / Фото: Associated Press

Вранці, 21 вересня, під час повітряної тривоги спрацювала протиповітряна оборона. В області зафіксовані пошкодження внаслідок падіння уламку російської ракети. Про це повідомив у Телеграмі перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

«Внаслідок ворожої атаки влучань в об’єкти області не зафіксовано. Разом з тим, внаслідок падіння уламку ракети в одному з сіл області пошкоджено літню кухню будинку. Крім того, пошкоджене скло автомобіля», - поінформував Тюрін.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин також підтвердив, що влучань на території громади не сталося. «Звуки, які було чутно - робота сил ППО ЗСУ. «Прильотів» на території громади станом на зараз не зафіксовано», - заявив міський голова.

 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що вночі Україну атакували 10 Ту-95мс. Окупанти випустили ракети повітряного базування базування Х-101/Х-555/Х-55. Було здійснено пуски 43 крилатих ракет, 36 із них збито силами ППО.

Протиповітряна оборона працювала у багатьох областях України, зокрема у Київській, Черкаській, Вінницькій, Харківській та Івано-Франківській. За повідомленнями моніторингових каналів частково міста Рівне та Київ залишилися без світла, у столиці подекуди припинилося водопостачання.

У низці регіонів маємо трагічні наслідки атаки:

  • у Києві КМВА повідомила про знешкодження близько 20 повітряних цілей, уламки впали у Дарницькому, Шевченківському та Голосіївському районах міста, внаслідок чого є руйнування та постраждалі, серед яких діти. На Київщині також від падіння уламків є постраждалі;
  • у Херсоні ворог влучив у гуртожиток, попередньо загинули 3 людей, 4 ушпиталені, повідомили у Херсонській ОВА;
  • у Черкасах є влучання в готель, травмовано 8 людей, під завалами врятували 1 людину, рятувальна операція триває, повідомляють у МВС;
  • у Дрогобичі на Львівщині ворог завдав 3 ракетні удари. Два по промисловому об’єкту, була пожежа та один у приватний склад, обійшлося без постраждалих, повідомили у Львівській ОВА;
  • у Харкові вночі було щонайменше шість «прильотів», повідомив мер Терехов. За попередньою інформацією, всі вибухи у Слобідському районі. Голова ОВА Синєгубов повідомив, що у місті є пошкодження цивільної інфраструктури;
  • у Рівному є влучання ракет внаслідок ранкової російської атаки — на місці працюють усі служби, повідомив очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.