Під такою назвою у виставковій залі Хмельницької художньої школи відкрито унікальну виставку – понад 200 фотографій Героїв, які боронили Маріуполь.

Відвідувачі фотовиставки мають нагоду не лише побачити фотографії загиблих Героїв, а й познайомитися з їхньою біографією, переліком нагород, які вони отримали за надзвичайну мужність та звитягу, переважно посмертно. Всі вони – бійці окремого загону спеціального призначення «АЗОВ» Національної гвардії України.

Ініціатором і організатором проєкту виступило Громадське об’єднання родин загиблих захисників України «Серце нАЗОВні».
«У цій залі надзвичайно потужна енергетика. В очах Героїв цілий всесвіт. «АЗОВ» – особливий підрозділ. Це вільні люди, які дуже глибоко розуміли, що таке держава, нація. Наше завдання — зробити все можливе, щоб пам’ять про Героїв жила. Маємо пам’ятати і кожен день працювати для нашої Перемоги. Найкращим пам’ятником цим воїнам та їхньому подвигу буде Перемога України», – зазначив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.
Присутні на заході матері захисників Маріуполя, їхні побратими згадували про нескорених і сильних духом загиблих Героїв. Також наголошували й на важливості повернення додому й 700 азовців, які зараз перебувають у полоні.
…Битва за Маріуполь почалася після повномасштабного російського вторгнення в Україну і тривала з 24 лютого по 20 травня 2022 року.
Загалом оборона міста-героя тривала 86 днів, 82 з яких у повному оточенні. Серед його оборонців були не лише азовці, а й морські піхотинці, прикордонники, поліцейські, тероборонівці та добровольці. Ці сталеві люди не лише нищили ворога, але й допомагали цивільним, які переховувалися від російських обстрілів у сховищах «Азовсталі».
Протягом 16-20 травня 2022 року мужні захисники міста вийшли з укриття на «Азовсталі».
Обов’язково відвідайте виставку, що діятиме протягом місяця у виставковій залі Хмельницької художньої школи за адресою: вул. Проскурівська, 65. Там же можна долучитися до збору коштів для бійців «АЗОВУ», які після полону повертаються в стрій та потребують оновлення амуніції для подальшої боротьби.