За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримала зрадниця, яка скоригувала ракетний удар по одному із об'єктів критичної інфраструктури Хмельниччини.
Завдяки доказовій базі Служби безпеки тюремний термін отримала агентка фсб. Вона «зливала» окупантам координати розташування об'єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу регіону.
У квітні минулого року за її «наведенням» росіяни нанесли ракетний удар по одному із об'єктів на території Полонської ОТГ.
Крім того, зрадниця збирала інформацію щодо розташування військових частин на території області та місць дислокації військовослужбовців ТРО. Ще її цікавили маршрути переміщення залізницею української військової техніки і озброєння. Для цього вона особисто об'їжджала залізничні станції та здійснювала приховану фотозйомку.
Здобуті розвіддані вона передавала через анонімні месенджери. За це отримувала грошову винагороду від російських «кураторів».
Співробітники спецслужби затримали ворожу поплічницю навесні минулого року за місцем її проживання.
Суд призначив їй 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.
За даними слідства, зловмисницею виявилась 48-річна хмельничанка, яка з початку повномасштабного вторгнення рф відкрито підтримувала дії агресора. У соцмережах вона систематично поширювала кремлівські наративи і закликала до захоплення державної влади в Україні, створення «новоросії» та приєднання до рф.
Таким чином вона потрапила у поле зору спецслужб рф і була дистанційно завербована співробітником так званого «кримського» управління фсб.
На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантку винною за чотирма статтями Кримінального кодексу України
- ч.3.ст 109 ( заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу)
- ч.1. ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)
- ч.2 ст. 111 (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану)
- ч.3 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії рф).
Заходи з викриття проводили кіберфахівці та слідчі СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури.