11 жовтня поблизу міста Старокостянтинів відкрили пам’ятний знак на місці загибелі льотчика миколаївської бригади, Героя України капітана Олександра Богдановича Корпана. Про подію повідомили в соцмережі на сторінці 299-ї бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, що базується на Миколаївщині.

У дописі йдеться про те, що з першого ранку повномасштабної російської агресії разом із бойовими побратимами командир авіаційної ланки капітан Корпан виконував бойові завдання – влучними ударами громив колони ворожих військ, особисто знищив понад сто одиниць російської бойової техніки.
«Олександр був досвідченим і вмілим бойовим льотчиком, неодноразово виконував бойові завдання під час проведення операції Об’єднаних сил на сході України. Професіоналізмом і старанністю виборов звання кращого льотчика ударної авіації за підсумками 2021 року», – пишуть побратими капітана.
2 березня 2022 року під час виведення техніки з-під ворожого ракетного обстрілу літак Олександра був уражений і загорівся. Капітан Корпан здійснив подвиг, відвівши охоплений полум’ям літак від аеродрому, та ціною власного життя врятував життя побратимів і багатьох цивільних жителів Старокостянтинова.
За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі капітану Корпану Олександру Богдановичу посмертно присвоїли звання Героя України.