У се­лі Зянь­ків­ці в Де­раж­нянсь­ко­му районі Хмель­ницької об­ласті за­ре­єс­тру­ва­ли На­ці­ональ­ний ре­корд. Про це по­ві­до­ми­ла ке­рів­ник На­ці­ональ­но­го ре­єс­тру ре­кор­дів Ук­ра­їни Ла­на Вєт­ро­ва: «Кож­на тра­вин­ка знай­де­на в лу­гах, пра­виль­но ви­су­ше­на і май­стер­но з’єд­на­на в ком­по­зи­ції. Се­ред рос­лин у три­зу­бі — де­ре­вій зви­чай­ний, зві­ро­бій, пиж­ма, ла­ван­да».

Ав­тор гі­гантсь­ко­го три­зу­ба ро­дом із се­ла Зянь­ків­ці, ко­лиш­ній вій­сько­вий Во­ло­ди­мир Та­ран­ці­ца. На цю ро­бо­ту йому зна­до­би­ло­ся три мі­ся­ці — ще з вес­ни він по­чав за­го­тов­ля­ти тра­ви, су­шив їх, ро­бив ді­ду­хи — з ко­лос­ків пше­ни­ці, яч­ме­ню, вів­са, льону, зві­ро­бою.
Ре­кор­дний три­зуб вий­шов зав­вишки 6,6 мет­ра, зав­шир­шки 4,04 мет­ра.
«Ос­но­ву ста­но­ви­ли ді­ду­хи — ми на­ра­ху­ва­ли їх аж 102 шту­ки! А чим ви­мі­ря­ти дні і но­чі пра­ці лю­ди­ни над ним?», — до­да­ла Ла­на Вєт­ро­ва
Во­ло­ди­мир Та­ран­ці­ца прис­вя­тив цей ре­корд на­шим за­хис­ни­кам, які во­юють на пе­ре­до­вій. Уні­каль­ний три­зуб май­стер пла­нує про­да­ти на а­ук­ці­оні, щоб до­по­мог­ти зем­ля­кам — вдо­ві за­гиб­ло­го бій­ця та по­ра­не­но­му сол­да­ту.
До­по­ма­га­ла бать­ко­ві ор­га­ні­зу­ва­ти ре­єс­тра­цію ре­кор­ду донь­ка Оля Ан­дрі­єн­ко:
«Цим лі­том три­зуб вста­но­ви­ли на щи­ті Бать­ків­щи­ни-ма­ти за­мі­нив­ши ним ра­дянсь­кий герб. Чи­та­ючи цю но­ви­ну ми зро­зу­мі­ли який ви­ріб для ре­кор­ду пот­рі­бен. Три­зуб. Сим­вол на­шої дер­жа­ви, на­шої нез­ламнос­ті. Наш три­зуб-ре­корд­смен скла­де­ний з ді­ду­хів, тра­ди­цій­них ук­ра­їнсь­ких обе­ре­гів ще з дох­ристи­янсь­ких ча­сів. Це тро­хи мен­ше ніж той, що на щи­ті Бать­ків­щи­ни-ма­ти. Але він не менш важ­ли­вий для нас і для на­шої кра­їни».