Представники та співзасновники благодійних фондів у Нідерландах, створених у перші дні окупаційної війни, відвідали навчально-тренувальний центр та інші локації ВП ХАЕС, де ознайомились із роботою енергопідприємства в умовах російської військової агресії.

За час повномасштабного вторгнення фондами, які представляють гості з Нідерландів, загалом зібрано близько 1,7 мільйона євро, всі ці кошти витрачено на забезпечення української армії та підрозділів територіальної оборони. Вдалося закупити та доставити українським захисникам близько 40 автомобілів, 700 безпілотників, генератори загальною потужністю 800 кВт та засоби тактичної медицини.
Двоє з представників волонтерської групи, Яап Шолтен та Томмі Вірінга, – відомі нідерландські письменники та журналісти, які розповідають європейській спільноті про жахливі реалії російської війни проти українського народу.
«Обидва наші фонди роблять все можливе, щоб привернути більшу увагу західноєвропейської громадськості до війни в Україні» – розповідає співзасновник одного з благодійних фондів Фарід Бекіров.