«Останнім часом мали багато запитів щодо придбання міською лікарнею колишнього табору під Центр психічного здоров’я та фізичної реабілітації.

Ми купуємо територію колишнього табору розміром 4,2 га з наявними збудованими корпусами і басейном. Частина будівель в задовільному стані, деякі потрібно ремонтувати, частину будувати і добудовувати.  У бюджеті 2024 плануватимемо кошти на проектно-кошторисну документацію. Ремонтувати, добудовувати, купувати меблі та обладнання плануємо і за кошти міського бюджету, і за кошти благодійників та грантодавців, міжнародних донорів.

Тут буде створено Центр психічного здоров’я і фізичної реабілітації в першу чергу для поранених, військових та їхніх родин, родин загиблих Героїв, але і для цивільних також. Вартість придбання – 9,2 млн грн. Щоправда, продавець, дізнавшись, що табір буде використаний під реабілітаційний центр, запропонував на половину цієї суми придбати необхідне обладнання.

У Центрі будуть забезпечувати медичну, фізичну, психологічну реабілітацію та рекреацію», - розповів міський голова Олександр Симчишин у власному телеграм-каналі.