Студенти-медики - випускника зобов’язали сплатити борг на суму 200 тисяч гривеньУкраїнця зобов’язали виплатити університету 200 тисяч гривень.
У Хмельницькій області суд зобов’язав випускника виплатити Івано-Франківському медичному університетові 209 тисяч гривень. Саме такою є сума за всі роки його навчання у цьому ЗВО. 

Такий «рахунок» студент отримав за те, що порушив умови договору про навчання на бюджетній формі. Про це йдеться у рішенні Деражнянського райсуду Хмельницької області.
У серпні 2014 року вищезгаданий студент отримав перепустку на навчання на медичному факультету ЗВО. При цьому став «бюджетником». У договорі про навчання, який він уклав зі своїм вишем було вказано, що після навчання цей студент мав працевлаштуватися відповідно до направлення і відпрацювати не менше трьох років після закінчення інтернатури. Якщо він не погодиться, має повернути усю суму вартості свого навчання у ЗВО.
У червні 2020 року цього вже випускника направили на роботу до Шепетівської центральної райлікарні на посаду лікаря-хірурга. Але вже через місяць він звільнився з медзакладу за власним бажанням. Відповідно порушив умови договору.
Тож тепер випускник має сплатити заборгованість на суму понад 200 тисяч гривень за навчання на «бюджеті» та понад 76 тисяч гривень за отриману стипендію у ЗВО.