Вже котру ніч ворог тероризує жителів Хмельниччини. Чергова атака відбулась цієї ночі, 5 грудня. Повітряну тривогу в області увімкнули о 0.53. Вона тривала до 4.01.

Повітряні Сили повідомляли, що тривога пов’язана із загрозою ударних БпЛА. Вони рухались із Вінниччини на Хмельниччину в північно-західному напрямку. Моніторингові групи інформували, що ворожі безпілотники тримали курс на Старокостянтинів. «Тому що там знаходиться аеродром базування наших літаків тактичної авіації. Відповідно, це становить для росіян інтерес. У нас є десятки оперативних аеродромів, але чомусь саме цей цікавить ворога найбільше», — розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Згодом перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін зазначив, що в Хмельницькому районі спрацювала протиповітряна оборона. Після відбою повідомлень про постраждалих або пошкодження інфраструктури до відповідних служб не надходило.
Повітряні Сили уточнили, що в ніч на 5 грудня противник атакував країну ударними БпЛА «Shahed-136/131» з двох напрямків – Курська область та Приморсько-Ахтарськ рф, а також зенітними керованими ракетам С-300, які спрямував по цивільних об’єктах Донеччини та Херсонщини.
Усього запустили 17 ударних дронів та 6 зенітних керованих ракет ЗРК С-300. В результаті бойової роботи знищено 10 “шахедів” в різних регіонах України.