З початком повномасштабного вторгнення чимало хмельничан стали до лав ЗСУ. Багато з них відзначилися в боях під час захисту своєї країни. Днями ще одного захисника з Хмельниччини удостоїли почесної нагороди.

У Хмельницькому обласному ТЦК та СП повідомили, що Головнокомандувач Збройних сил України нагородив “Срібним хрестом” майора Валерія Лобова. «Саме Валерій є прикладом мужності та незламності, адже навіть після важких поранень його дух не зламати. Дякуємо Валерію за особистий внесок до наближення Перемоги. Бажаємо Герою терпіння та наснаги. Слава Україні! Героям Слава!» — додають у терцентрі комплектування.
Нині ветеран війни в Афганістані, кавалер двох орденів Червоної Зірки, до початку повномасштабної війни активний волонтер, а згодом воїн ЗСУ — Валерій Лобов — відновлюється в обласному госпіталі ветеранів війни. Саме там йому й вручили почесну відзнаку.

Довідка
Нагрудним знаком «Срібний хрест» нагороджуються особи офіцерського складу Збройних сил України за особистий внесок у справу розбудови і розвитку Збройних сил України, успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій із підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.
Нагрудним знаком можуть нагороджувати повторно, причому загальна кількість нагороджень не може перевищувати трьох разів. У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення ромбічного знака «Зоря», яке розміщується на стрічці нагрудного знака.