Ось уже сім років Хмельницька обласна рада проводить конкурс журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади та кращих практик територіальних громад Хмельницької області. І вже другий рік поспіль, у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України, тематика конкурсу була змінена.

Матеріали про взаємодію органів державної влади та органів місцевого самоврядування в протидії військовій агресії, лідерство в місцевому самоврядуванні в умовах воєнного стану; герої та героїні, які захищають громади, свободу та свій вибір; інтеграція внутрішньо переміщених осіб; волонтерська діяльність, надання благодійної допомоги для Збройних сил України та внутрішньо переміщених осіб — ці теми стали особливо злободенними в діяльності ЗМІ.
Цього року на конкурс було подано 32 роботи від 11 мас-медіа.
Заступниця керівника виконавчого апарату облради Тетяна Зеленко подякувала переможцям конкурсу – представникам різних засобів масової інформації за небайдужість до подій, які відбуваються на Хмельниччині та зазначила: «Сьогодні увага журналістів сфокусована на військових, волонтерах, діяльності громад в умовах воєнного стану… Оцінюючи конкурсні роботи, відзначила для себе, що кожна історія пройшла через ваше серце та по-особливому викладена у матеріалах».
Приємно, що серед переможців у номінації «Краща публікація у друкованих ЗМІ» друге місце отримала журналістка нашого часопису, заступник редактора «Подільських вістей» Світлана Шандебура. Вітаємо нашу колегу і зичимо яскравих здобутків на журналістській ниві задля Перемоги України.