Від початку 2023 року в Подільському лісовому офісі склали 28 протоколів на порушників правил полювання. І це під час воєнного стану, коли полювання в країні заборонене.

Найбільше браконьєрів було виявлено на Буковині — 15. Ще 9 на Хмельниччині та 4 у Тернопільській області. У мисливців, які незаконно полювали на лісових тварин, вилучено 5 одиниць зброї. Стягнено штрафи на суму понад 12300 гривень.
Робота з охорони лісових насаджень і мисливських угідь від браконьєрства та інших порушень триває постійно. Від початку року проведено понад 1250 рейдів. Завдяки цьому вдається виявляти людей зі зброєю ще до того, як вони встигли скоїти злочин.
Окрім патрулювання, філії проводять і розʼяснювальні бесіди серед населення — інформують щодо відповідальності.
Порушників фіксують не лише під час рейдів. Допомагають у цьому і фотопастки, які лісівники встановлюють у масивах. Відеозаписи працівники лісових господарств передають у правоохоронні органи. Порушників розшукують та притягують до відповідальності.
Лісівники нагадують, що від початку повномасштабного вторгнення на всій території України діє заборона полювання. На кожного, хто хоче незаконної наживи, ще й таким жорстоким способом, чекає покарання! Нині людина з рушницею у лісі — грубе порушення.