1 грудня в межах області сили ППО Збройних сил України знешкодили 6 ворожих БпЛА типу «Shahed», повідомив перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін. Внаслідок атаки в Старокостянтинівській громаді 17-річна дівчина отримала поранення у вигляді відкритого пошкодження грудного відділу хребта й була госпіталізована в лікарню, їй проведено оперативне втручання.

Як повідомляє «Суспільне» Хмельницький, мати постраждалої доньки розповіла, що вона — студентка першого курсу Острозької академії, тож на свято приїхала додому.

Якраз під час повітряної тривоги донька перебувала біля вікна, і коли збивали «шахед» вона отримала поранення.
Також мати каже, що 40 хвилин вони не могли викликати швидку, бо була повітряна тривога. Дитина стікала кров’ю і задихалася. Попередній висновок, наголошує вона, — це контузія легень та спинного мозку…
Тимчасово виконуюча обов’язки директора Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги Лариса Чубенко розповіла журналістам «Суспільного», що швидка приїхала після закінчення повітряної тривоги. «Бригада швидкої допомоги працювала згідно із законодавством. Це була «червона зона», де жодні служби під час обстрілу не працюють. Бригада прибула через 30 хвилин від початку виклику. Дитині 17 років. Весь час з ними контактував наш лікар, який координував дії до приїзду бригади екстреної медичної допомоги. Дитина була некритична. Її транспортували до лікувального закладу».
За останніми повідомленнями, операція була тривалою і пройшла успішно, життю постраждалої нічого не загрожує. Але станом на 2 січня в неї була відсутня чутливість нижніх кінцівок. Тож медики кажуть, що попереду в неї ще тривалий процес лікування і реабілітації, за умови якщо в післяопераційний період не буде ускладнень.