Цифровізація регіонів — один з головних складників трансформації України. Для прискорення змін у цьому напрямі Мінцифра запровадила нові посади в обласних військових адміністраціях – заступників з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Вони відповідають за розвиток базової інфраструктури, впровадження електронних послуг, втілення галузевих цифрових проєктів, оцифрування реєстрів, впровадження е-документообігу тощо.

У Мінцифрі оприлюднили звіт про реалізацію цих проєктів упродовж 2019-2023 років.

Лідерами з утілення проєктів цифрової трансформації в регіоні є Дніпропетровська область — 54 проєкти, Черкаська — 24 та Закарпатська — 21. На Хмельниччині реалізовано два (!)  проекти:

  1. Спеціальне обладнання для надання послуг ГСЦ МВС (2023) – мешканці громад можуть отримати послуги з державної реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів та видачі посвідчень водія. Результат проєкту – 5 принтерів, 5 громад, сума держаних інвестиції – 14 275,63 доларів США.
  2. Інтерактивна карта потреб ВПО у Хмельницькій області (2023) – забезпечення комунікацій між громадами та благодійними організаціями, сума інвестицій – 1 957,22 доларів США.